Hitta till rätt dörr med bra namnskyltar

Namnskyltar

 Det finns många olika områden där namnskyltar används. Det mest uppenbara och självklara området är arbetsplatsen. På ett sjukhus exempelvis använder alla anställda namnskyltar så att människor på sjukhuset ska kunna veta vad sjuksköterska, läkaren och receptionisten heter. Detta är viktigt och bidrar med avslappning hos nervösa besökare. Här har också namnbrickorna möjligtvis olika färger eller andra detaljer som skiljer dem åt. Detta för att göra det enklare att förstå vem som är sjuksköterska, vem som är läkare och vem som inte kan hjälpa dig med dina åkommor utan bara är receptionist. Dessa namnskyltar sitter oftast på brösten på de anställda.

På andra arbetsplatser kan namnskyltar istället sitta på dörrar eller vid skrivbord. På en arbetsplats med många rum och många kontor kan det vara av stor fördel att ha namnskyltar på dörrarna. Detta förenklar för människor som är på besök eller som är nya på jobbet. Genom att ha namnskyltarna på utsidan behöver inte personen på insidan störas när någon knackar på och har gått fel, inte heller behöver personen som letar efter någon skämmas och spendera åtskilliga minuter att fortsätta leta.

Vad namnskyltar ska vara gjorda av för material och hur de ska se ut är frågor som bör besvaras innan inköp. Det beror nämligen på den specifika situationen och det användningsområde personen i fråga ska använda namnskyltarna till. Vanligtvis är namnskyltar gjorda av plast eller metall. Sitter de på bröstet på dig kan det vara tungt och obekvämt att ha en metallbit på kläderna, då passar det bättre med en tunnare plastskylt. Ska de dock sitta på din dörr är det bättre med en namnskylt gjord av metall. Där får den gärna vara robust och hållbar, tyngden spelar ingen roll. Utseendet ska spegla användningsområdet. Att ha massa färger och figurer på namnskylten passar för en barnsjuksköterska bättre än för en advokat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *