Digital Skyltning på Vägarna

motorväg

När man arbetar med transport och befinner sig på vägarna en del så förstår man hur stort det har blivit med digital skyltning. Man förstår också vilka fördelar denna nya teknik för med sig. Låt mig visa några exempel där Digital Skyltning verkligen betytt någonting för mig:

 

Parkeringsplatser

Det är inte bara en gång jag har hittat parkeringsplats genom digital skyltning. Nej, det händer faktiskt ganska ofta. De digitala skyltarna visar mig var det finns parkeringsplatser kvar och var det för närvarande är fullt. Naturligtvis är inte detta alltid helt korrekt, det kan alltid finnas platser ändå. Dessutom lämnar folk med sina bilar hela tiden så man kan ju alltid ha turen på sin sida. Men om ena parkeringen visar sig vara full och den andra ha 30 lediga platser så är det ju självklart vilken jag väljer.

 

Evenemang

När man arbetar inom transport så är det viktigt att man har klart för sig var det är smidigt att köra. När det är stora evenemang i städer så vill man helst inte fastna runt platsen där evenemanget är. Genom digital skylning har jag flera gånger fått reda på att det är en konsert ikväll, en fotbollsmatch på gång eller andra evenemang som gör att framkomligheten är begränsad. Det förenklar mitt arbete enormt.

 

Köer

Det kan uppstå köer av många olika anledningar. Det finns specifika tidpunkter då många är ute och kör. Inom min bransch så undviker vi helst dessa tider, speciellt i områden då köerna blir långa. Men vem vet när en olycka inträffar? Radion meddelar snabbt, men genom digital skyltning kan man ännu snabbare få reda på var olyckan inträffat. Skyltarna har hänvisat mig till alternativ väg vilket flera gånger räddat mig från att fastna i stillastående köer.

 

Inom alla branscher

Så till och med inom en sådan bransch som transport har digital skyltning slagit igenom. Jag vet att det inte är här som det används mest, det är ju bara att titta upp på skärmarna i matbutiken för att förstå att det används överallt. Framtiden är ljust och digital skyltning visar vägen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *