Vad är grejen med nyckelfärdiga hus egentligen?

Har man tur i livet så står man någon dag inför privilegiet att köpa ett hus. Det är ett stort och viktigt beslut, redan innan man börjar undersöka vilken typ av hus man är intresserad av. En variant som jag och min man har tittat på är nyckelfärdiga hus. Vad som menas med nyckelfärdiga hus kan variera lite beroende på vem det är som erbjuder det dock är det väldig sällan nyckelfärdiga hus är fullständigt inflyttningsklara och det bara är för köparen att bära in sina saker.

Det vanliga är att de som är intresserade av nyckelfärdiga hus, tillsammans med säljaren kommer överens om vad säljaren ska tillhandahålla och vad köparen själv behöver ordna. Ofta rör det sig om sådant som en byggherre vanligen ansvarar för, till exempel kontakt med myndigheter och banken.

Med nyckelfärdiga hus är det fortfarande många beslut som behöver fattas. Väljer man att bygga helt själv är det förstås fler, men det finns inget husprojekt som är fritt från beslutsfattande. Är man som både jag och min man, personer som lider av beslutsångest när det kommer till så basala beslut som val av lunch kan det vara värt att titta närmare på nyckelfärdiga hus. Vi hade besökt ett tiotal olika hemsidor och leverantörer, både baserat på prisklass och på geografisk placering, innan vi tillslut bestämde oss för Anebyhus. Vi som är helt okunniga när det kommer till bygg och konstruktion ville känna oss informerade och tagna på allvar i våra frågeställningar. När vi kom till Anebyhus kände vi det direkt. Vi var trygga där.

Nu är bygget av vårt nyckelfärdiga hus inne på den andra månaden och än så länge rullar det på fint! Om allt fortsätter så är det dags för inflyttning strax innan Allhelgonahelgen. Håll tummarna för oss så lovar vi att göra det samma för er.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *